moederdag actie 2012

Stichting Heifer
Stichting Heifer (CBF keur) helpt boerengezinnen in ontwikkelingslanden bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan, door het opzetten van duurzame veehouderijprojecten.

Waarom dieren?
Dieren geven gezonde voeding zoals melk, vlees en eieren, maar ook vruchtbare mest. De verkoop van deze producten levert een extra inkomen op. Hiervan gaan de kinderen weer naar school en worden ziekenhuisrekeningen betaald.

Elke gift verdubbelt zich
Het gezin dat een toom kippen ontvangt (8 kippen en een haan), heeft vervolgens ook verse eieren, kuikens om te verkopen, vlees, inkomen en mest om de bodem vruchtbaar te maken. En op hun beurt geven zij kuikens door om zo een volgend gezin op weg te helpen. Zo veranderen zij van ontvangers in trotse gevers.

De Heifer methode
De Heifer methode heeft sinds 1999 al ruim 19.000 gezinnen het steuntje in de rug gegeven naar een onafhankelijke toekomst. Meer weten over Heifer? Kijk op www.heifer.nl.

Doe jij ook mee?
Bestel jij tussen 5 en 13 mei een laptoptas of case bij Lataza? Dan ondersteun óók jij deze moeders door het geven van een kip.