een laptoptas die bij jou past met foto berber

Je gaat regelmatig voor je werk naar een afspraak en je draagt je laptop, kabels en documenten in je handen. Want ja, je vond die ene handtas zo leuk, maar je had geen rekening gehouden met je werkspullen. Tijd voor een goede zakelijke tas die écht bij jou past.

Een zakelijke tas die helemaal past bij jou, is een belangrijk onderdeel van jouw (eerste) indruk en is vaak een ondergeschoven kindje. Een tas kan jouw outfit en gehele uitstraling maken of breken. Daarnaast is je zakelijke tas vaak niet voor ‘even’, maar wil je dat die lang mee gaat en daarom echt bij jou past. Hoe kies je dan jouw ideale tas? Je leest er alles over in deze blog.

Tony Perotti heren leren laptoptas

Met jouw laptoptas naar kantoor of klant?

Het allereerste wat je je af moet vragen, is waar je de tas voor gaat gebruiken. Ga je naar kantoor voor een gewone werkdag, dan misstaat een rugzak zeker niet. Afhankelijk van de indruk die je wilt geven, kun je variëren in materiaal. Een rugtas van stof oogt al heel anders dan een leren rugzak. Heb je een wat formelere afspraak en ga je naar een klant toe, dan past een nette en vaak wat kleinere tas daar beter bij, hou hierbij wel rekening met de hoeveelheid spullen en grootte van je laptop.

Groot bij groot, klein bij klein

Weet je nog, dat vroeger in de brugklas werd geroepen: Hé tas, waar ga je met dat brugje naar toe? Om dat te voorkomen ga je voor een tas die past bij jou én je lichaam. Ben je wat kleiner of fijn gebouwd, dan is het het mooist om een kleine tas te dragen. Wat lang(er) en grover gebouwd, dan komt bij jou een grote tas goed tot zijn recht.
Daarnaast maakt het verschil waar je die tas precies draagt en hoe het overkomt in het totaalplaatje. Draag jij bijvoorbeeld een grote schoudertas, dan zal dat eerder opvallen dan dat je een flinke rugtas draagt als je klein(er) bent. Een rugtas springt niet meteen in het oog, terwijl de schoudertas wel direct opvalt. Draag je dus een te kleine of te grote tas in verhouding tot jouw postuur, dan staat dat niet mooi. De verhoudingen zijn dan uit evenwicht. En al zul je niet direct kunnen zeggen: dat komt door de tas, toch geeft het een onrustig beeld als de grootte van de tas niet matcht met jouw postuur.

SOCHA dames laptoptas 14 inch midi zwart

De vorm van jouw laptoptas

Net als de grootte van jouw zakelijke tas, is de vorm van je tas aan laten sluiten bij jouw postuur ook belangrijk. Bij vrouwen is dit verschil wat makkelijker te onderscheiden dan bij mannen.
Voor vrouwen geldt: Heb je ronde schouders, duidelijke buste en billen en een duidelijke taille? Dan staat een tas met ronde vorm het best bij jou. Heb je rechte schouders, bescheiden borsten en billen en een subtiele of niet zichtbare taille? Dan kies je voor een tas met rechte vormen.
Voor mannen geldt:
Heb je ronde schouders, aanwezige billen en wat stevigere benen? Draag een tas met ronde vorm. Heb je rechte schouders, bescheiden billen en rechte, smalle benen? Kies dan een tas met rechte vormen.

Wat doet het materiaal van jouw laptoptas?

Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Hoe je overkomt, wordt mede bepaald door de kleuren van je kleding, maar ook door de stof waarvan ze zijn gemaakt. Hoe harder en steviger de stof, hoe zakelijker het overkomt. Hoe zachter de stof, hoe toegankelijker dit oogt. Denk maar eens aan het verschil tussen een leren jack of een zacht gebreide trui. Al zijn ze beide bruin, de uitstraling van beide is totaal verschillend.

Ditzelfde principe geldt ook voor laptoptassen. Kies je voor een zachte leersoort of een stoffen tas, dan komt dit toegankelijker over. Draag je een (glad)leren tas, dan oogt dit meteen zakelijker en kan zelfs wat afstandelijker overkomen. Afhankelijk van wat jij uit wilt stralen, kies je dus het materiaal van je tas. Je kunt dit principe ook omdraaien! Word je gezien als heel toegankelijk, maar wil je jezelf juist zakelijker neerzetten? Draag dan júist een leren tas. Is het belangrijk dat je toegankelijk overkomt? Dan past een tas van suède of stof heel mooi.

Plevier Heren Leren Laptoptas 15.6 inch Vintage London Donkerbruin

De kleur van jouw zakelijke tas

Kleur is vaak het meest persoonlijke aan een tas. Kies je de kleur van de tas op basis van wat jij mooi vindt of op basis van wat ‘hoort’? Ga je voor een neutrale kleur of wil jij juist een opvallende tas om een statement te maken? Voor beide is wat te zeggen en er is geen goed of fout als het op de kleur van je tas aankomt. Al zijn er wel een aantal uitgangspunten die je helpen te bepalen welke kleur tas jou het mooiste staat.

De kracht van herhaling

Plevier Dames Leren Laptoptas Rock Amber Bruin 15.6 inch
Kies een tas in de kleur van je haar
Een zakelijke tas in dezelfde kleur als je haar, geeft je een rustige, harmonieuze uitstraling. Heb je blond haar, ga dan voor een wat lichtere tas, bijvoorbeeld beige of camel. Door de kracht van de herhaling, zorg je dat je een harmonieus beeld creëert. Heb je bruin haar, kies voor een cognac kleurige of bruine tas. Heb je zwart haar, dan past een zwarte laptoptas het beste. Natuurlijk zijn er veel meer haarkleuren dan deze drie. Stem de kleur van je tas zo veel mogelijk af op de kleur van je haar. Zorg in ieder geval dat het contrast tussen jouw haarkleur en de kleur van je tas niet te groot is.
Gigi Fratelli Kies een tas in de kleur van je schoenen

De kleur van je schoenen wisselt waarschijnlijk iets vaker dan de kleur van je haar. Toch werkt ook hier de kracht van de herhaling. Als je schoenen dezelfde kleur hebben als je tas, dan maakt dat je look helemaal af. Voor een tas waar je het liefst zo lang mogelijk mee doet, is dit wat minder handig om je keuze op te baseren. Maar als je een statement wilt maken.. doen!  Kortom, er zijn best wat factoren die een rol spelen bij het kiezen van jouw tas. Met de tips in dit blog, kun je een stuk gerichter zoeken naar de ideale tas voor jou. Wil je echt zeker weten dat je goed zit (zonder alles zelf uit te puzzelen)? Boek dan binnenkort het exclusieve en persoonlijke Persoonlijk Tas Advies, waarin ik, stylist Berber, op zoek ga naar dé ideale tas voor jou!

Berber van der Bles-Engel: Lataza Stylist

Even voorstellen: wie is Berber?

Mijn naam is Berber van der Bles-Engel, een nieuw gezicht bij Lataza. Ik ben de vaste (tassen) stylist van Lataza. Tijdens het persoonlijk style advies vertel ik je graag alles over het kiezen van een tas die helemaal bij jou past. Daarbij hou ik rekening met de principes waarover ik schreef in deze blog, maar nog meer kijk ik naar jou als persoon.

In mijn adviezen stijl ik van binnen naar buiten. Zodat jij van buiten kunt laten zien, wie jij van binnen bent. Geen advies volgens het boekje, precies zoals het 'heurt', maar helemaal afgestemd op jou. Zodat je zeker weet dat jij straks de perfecte laptoptas in handen hebt!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.